Rebholz | |||||||
Great dry wines, amongst the finest Germany has to offer רקע משפחת רבהולץ עוסקת ביין כבר מאות בשנים, כפי שמעיד שמה (״רגל של גפן״). שלושת הדורות האחרונים הקדישו את חייהם ומלאכתם לגמרי לעיסוק זה. החקר והחלוציות של אדוארד רבהולץ, שהיה יערן ומומחה לאגרונומיה, הם שביססו סגנון כל כך מובהק: פשוט - הסגנון של רבהולץ. מהו הסגנון הזה ומה מאפיין אותו? ראשית כל, החיפוש המתמיד אחר היין הטבעי ביותר. זה גם מה שאדוארד רבהולץ (1889-1966) יצא לחקור, בתקופה בה היינות נעשו בסטנדרטים אחרים לגמרי: מתוקים, מיוצרים בתהליך מניפולטיבי תעשייתי. ההשקפה שלו והמסקנות אליהן הגיע במחקרו המדעי זכו ללעג על ידי יצרנים בתקופות ההן. לא פחות חשוב - הן גרמו לו לרכוש חלקות אדמה ולנטוע כרמים במקומות שאף אחד לא רצה, שכן נחשבו לנחותים לגידול ענבי יין. כיום, אלה נחשבות כחלקות מהטובות בגרמניה ואחוזת רבהולץ, בניהולם של הנסיורג ובריגיט, נחשבת לאחת האיכותיות ביותר בגרמניה.
בכרם הסגנון של רבהולץ הוא מינימום התערבות ולא פחות חשוב מזה - סבלנות. הזמן צריך לעשות את שלו בכל התהליכים השונים. הראייה שלהם, ההתבוננות בטבע שסביבם במסע חקר אינסופי מהווים את וקטור ההתפתחות שלהם. הטרואר שלהם מבקש זמן כדי להתפתח ולהחשף. ידע והיכרות ארוכת שנים עם החלקות השונות הביאו את הדומיין לשתול מגוון רחב יחסית של זנים, שכל אחד מהם בחלקה הרספקטיבית מגיע ללא פחות מגדולה נוזלית.
רוב היינות יבשים לחלוטין ומאד אינטנסיביים בשל בחירה נכונה של אתרים לימינליים לזנים השונים, מה שמפיק יבולים נמוכים. מאז 1998 המשיך האנסיורג רבהולץ להעלות את רף האיכות לדרגות מעוררות הערצה ובשנת 2002 זכה בתואר יינן השנה. יינותיו של רבהולץ מעודנים, טהורים ועוצמתיים והם ביטוי מושלם של הטרואר. ליינות האחוזה מוניטין רב באורך חייהם יוצא הדופן.
| |||||||