Emrich – Schonleber | |||||||
He proceeded to prove this memorably in the glass, with the finest collection
רקע האחוזה קיימת 250 שנים. מאז שנות השמונים המאוחרות אחוזת שונלבר הפכה כוכב עולה וכיום מוצבת בין שלוש האחוזות הטובות ביותר בנאהה. ב-2004, לאחר שזכה לאשכול חמישי ב"גו מיו", יין הקרח שלו זכה הן בקפסולת הזהב והן לציון המושלם של 100 נקודות. לשונלבר אין שום פישול, אפילו ביינותיו הבסיסיים יותר. צעדים קטנים ומחושבים היטב ועבודה רבה על פרטים הם שהבטיחו הצלחה מתמשכת. וורנר שונלבר אחראי על 17 הקטר הכרמים, בעוד שפרנק מנהל את היקב ואת תהליכי הויניפיקציה.
בכרם מקור היינות בשני כרמי גראנד קרו: כרם Halenberg וכרם Fruhlingsplatzchen, הנמצאים בעיירה Monzingen. אפילו המשורר המפורסם גתה כתב על היינות המגיעים משם. המתלולים בעלי חשיפה דרום, דרום מערבית, עם אדמות סלעיות, צפחות שונות, קוורץ וקוורציט. חלקת ההלנברג נשלטת על ידי צפחה כחולה המקנה ליינות אופי קר, בעוד חלקת הפרולינגספלצכן נשלטת על ידי צפחה אדומה, המקנה ליינות אופי עגול ומתובל. עם השנים יינותיו של שונלבר מוכיחים באופן משכנע את יכולות היישון המופלאות שלהם. הם בפירוש שווים שתייה מיידית כמו גם המתנה סבלנית.
ביקב ויניפיקציות קלאסיות, חלק במיכלי אינוקס וחלק בחבית. המטרה היא למצוא את האישיות של כל יין ולתת לו את הזמן לבטא אותה. באמצעות בחירה זהירה וייננות קשובה הוא מייצר יינות ריזלינג מהודקים, מצוחצחים, בעלי עמוד שידרה חומצי, אופי אלגנטי, איזון נפלא, אורך טעמים מינראלי מפולפל וארומות פרחוניות. שני סגנונות הריזלינג שלו היבשים והמתקתקים טהורים באופן יוצא דופן ומביעים פירותיות וחומציות חיוניים ואופי חזק ומשקפים בצורה מושלמת את המגוון והיופי של איזור הנאהה.
| |||||||