חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • ויטמן
  • ויטמן1
  • ויטמן

Wittmann

Wittmann's uncompromising pursuit of quality... make for some striking vinous characteristics
Robert Parker  

 

רקע

האחוזה ממוקמת בלב ההיסטורי של העיירה Westhofen שבריינהאסן.

היסטורית הכורמות של היקב החלה כבר ב- 1663 והיינות הראשונים בוקבקו תחת שם האחוזה כבר ב- 1921.

כיום נחשבת האחוזה לאחת החשובות בגרמניה.

לפני למעלה משני עשורים האחוזה עברה לעבוד בשיטות אורגניות.

המשמעויות של ההחלטה היו ברורות, עבודה רבה בכרמים אולם בצד זה - תוצרת של אפס אחוזי פשרות.

ההיכרות של המשפחה עם הכרמים והמקום עמוקה ובין דורית, שכן מסמכים מראים שהמשפחה עסקה ביין עוד מ-1663.

אחת האחוזות המרגשות בכל גרמניה ואין זה מקרי כלל שפיליפ ויטמן נבחר ליצרן השנה 2014 של גו-מיו החשוב.

 

 

        

   

בכרם
25 הקטר של כרמים הגדלים על חימר, שיש ודמת לס המכסים את סלעי הסיד והגיר.

לאחוזה זו תשוקה לייצור יינות בעלי פוטנציאל יישון נפלא המשקפים את השפעת הטרואר ממנו הם באים ולכן עשויים מענבים שמקורם בכרמים ביו-דינאמיות – ללא שימוש במרססים ומדשנים סינתטיים מכל סוג שהוא.
תחזוקה אינטנסיבית של הכרמים, יבולים נמוכים במיוחד ובחירה ידנית בלתי מתפשרת של אשכולות מייצרים יינות באיכות גבוהה ביותר.

הבשלה איטית, עם טעמים מינראליים מרוכזים - הענבים קטנים, הקליפה עבה ומרוכזת בארומות וטעמים.

כדי להשיג יינות בעלי אלכוהול נמוך מ 13% הבציר מתקיים ב 90 עד 96 אוקסלה, במקום 100.

בכדי להפרות את האדמה ולהעשירה - כל שורה שניה שתולה בעשבים.

צפיפות הגפנים - 6000 להקטר והעלווה - קצרה ומאווררת.

הבציר ידני.

פיליפ הוא יינן נרגש. אורגני מאז 1989 וביודינאמי מאז 2003 ובאמת עושה הכל בדרך הנכונה.
היין מסורתי למדי עם יבולים נמוכים עד לכדי גיחוך 20-30 הקטוליטר.
שלושת אתרי הגראן קרו של האחוזה פנטסטיים: קירשפיל, מורשטיין ואאולרדה.
כל אחד מהם הוא מיוחד בדרכו.
הקרקעות של Morstein הן טיט גירי, גיר ולס.
Aulerde חימר חמרה ולס כבד עם מעט גיר.
Kirchspiel חימר וחמרה עם גיר.
זו ללא ספק אחת האחוזות הגדולות של גרמניה.
 

ביקב
מאחר והענבים בריאים, מתאפשר Skin Contact אפילו למשך 24 שעות.

רוב היינות מותססים בפודרים של אלון גרמני ישן מסורתי, מקצתם בנירוסטה.

האחוזה בחיפוש מתמיד אחר יינות מאוזנים - שימוש בשמרים טבעיות בלבד, כשהתסיסה נמשכת לעיתים עד לבציר הבא.

מטרת האחוזה לייצר יינות טהורים, עמוקים, אלגנטיים, רעננים ומעודנים ולכן השאיפה לענבים ברמת בשלות אופטימלית, עם ריכוז ארומטי.

95% מיינות האחוזה הם יבשים ומשקפים טהורות, אלגנטיות ועידון, כמו גם מורכבות מרגשת ואורך טעמים, עם פוקוס ברור על טעמי פרי נפלאים, גוף קל ועידון.

היינות טהורים ומשמשים ביטוי טרואר אינטנסיבי, עם יכולת התיישנות מופלאה, מינרליות פריכה אינטנסיבית וחומציות עסיסית.

הריזלינג באמת משכנע אבל פיליפ מטפח במסירות גם זנים אחרים כמו Schuerebe, שרדונה, Weissburgunder, סילוואנר ועוד.

אחת הסיבות למגוון הזנים הוא כי פיליפ התעקש על ניתוח קפדני של האדמות ומיקרו אקלים ומצא שזנים אלה מתאימים במיוחד.

 

לאתר של Wittmann 

 

                

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד