Wittmann | ||||||
Wittmann's uncompromising pursuit of quality... make for some striking vinous characteristics
רקע האחוזה ממוקמת בלב ההיסטורי של העיירה Westhofen שבריינהאסן. היסטורית הכורמות של היקב החלה כבר ב- 1663 והיינות הראשונים בוקבקו תחת שם האחוזה כבר ב- 1921. כיום נחשבת האחוזה לאחת החשובות בגרמניה. לפני למעלה משני עשורים האחוזה עברה לעבוד בשיטות אורגניות. המשמעויות של ההחלטה היו ברורות, עבודה רבה בכרמים אולם בצד זה - תוצרת של אפס אחוזי פשרות. ההיכרות של המשפחה עם הכרמים והמקום עמוקה ובין דורית, שכן מסמכים מראים שהמשפחה עסקה ביין עוד מ-1663. אחת האחוזות המרגשות בכל גרמניה ואין זה מקרי כלל שפיליפ ויטמן נבחר ליצרן השנה 2014 של גו-מיו החשוב.
בכרם לאחוזה זו תשוקה לייצור יינות בעלי פוטנציאל יישון נפלא המשקפים את השפעת הטרואר ממנו הם באים ולכן עשויים מענבים שמקורם בכרמים ביו-דינאמיות – ללא שימוש במרססים ומדשנים סינתטיים מכל סוג שהוא. הבשלה איטית, עם טעמים מינראליים מרוכזים - הענבים קטנים, הקליפה עבה ומרוכזת בארומות וטעמים. כדי להשיג יינות בעלי אלכוהול נמוך מ 13% הבציר מתקיים ב 90 עד 96 אוקסלה, במקום 100. בכדי להפרות את האדמה ולהעשירה - כל שורה שניה שתולה בעשבים. צפיפות הגפנים - 6000 להקטר והעלווה - קצרה ומאווררת. הבציר ידני. פיליפ הוא יינן נרגש. אורגני מאז 1989 וביודינאמי מאז 2003 ובאמת עושה הכל בדרך הנכונה. ביקב רוב היינות מותססים בפודרים של אלון גרמני ישן מסורתי, מקצתם בנירוסטה. האחוזה בחיפוש מתמיד אחר יינות מאוזנים - שימוש בשמרים טבעיות בלבד, כשהתסיסה נמשכת לעיתים עד לבציר הבא. מטרת האחוזה לייצר יינות טהורים, עמוקים, אלגנטיים, רעננים ומעודנים ולכן השאיפה לענבים ברמת בשלות אופטימלית, עם ריכוז ארומטי. 95% מיינות האחוזה הם יבשים ומשקפים טהורות, אלגנטיות ועידון, כמו גם מורכבות מרגשת ואורך טעמים, עם פוקוס ברור על טעמי פרי נפלאים, גוף קל ועידון. היינות טהורים ומשמשים ביטוי טרואר אינטנסיבי, עם יכולת התיישנות מופלאה, מינרליות פריכה אינטנסיבית וחומציות עסיסית. הריזלינג באמת משכנע אבל פיליפ מטפח במסירות גם זנים אחרים כמו Schuerebe, שרדונה, Weissburgunder, סילוואנר ועוד. אחת הסיבות למגוון הזנים הוא כי פיליפ התעקש על ניתוח קפדני של האדמות ומיקרו אקלים ומצא שזנים אלה מתאימים במיוחד.
| ||||||