חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • Donnhoff
  • Donnhoff1
  • דונהוף

Donnhoff

 

Donnhoff hit a towering, grand slam home run of majestic proportions
Robert Parker

 

רקע

מחויבות פנאטית לאיכות וכשרון טבעי יוצא דופן לעשיית יין הפכו את הלמוט דונהוף, בצדק, לאחד החשובים בין יינני גרמניה. יינותיו הם הביטוי המושלם ביותר של הכרמים המשובחות של אזור הנאהה העליון.
דונהוף מייצר יינות ריזלינג אדירים מ- 20 הקטר של כרמים מהמשובחים בנאהה כדוגמת Delchen, Hermannshole Felsenberg ואחרים, על אדמות וולקאניות, צפחה, שיירי קוורץ ואבן חול.

כרם Brucke הינה בבעלותו הבלעדית.
יינות ה-QbA של דונהוף אף הם מאוד ייחודיים. שפטלזה ואאוסלזה חושפים ריכוז נפלא, מינראליות עוצמתית ועידון אלגנטי.

 

         

 

בכרם

חלקות האדמה השונות באות לידי ביטוי במלא מובן המילה, בצורה מופלאה.

חלקת Brucke מייצרת יינות ריזלינג בעלי אופי מיוחד, עם פרי טיפוסי ומינרליות, יינות שריריים ומוצקים.

יינות ריזלינג מחלקת Hermannshole משלבים מינרליות ופירותיות עם חומציות השזורה בהם בעידון.

חלקת Dellchen מייצרת יינות ריזלינג בעלי עמוד שידרה מינרלי מוצק עם טעמי אבן וצפחה.

 

ביקב
הפרקטיקות בכרמים הן קלאסיות.

הטרואר מכתיב את סידור העבודה במטרה להוציא פרי טהור ואלגנטי, בבריאות ובשלמות אל היקב, שם, הענבים נסחטים באשכולות שלמים במהירות האפשרית אחרי הבציר.

התירוש נח עד למחרת כדי לאפשר לחלקיקים לשקוע, אבל דונהוף מקפיד לא לקבל מיץ נקי מדי. הוא מעוניין להשאיר חלק מהחומר לתחילת התסיסה.

לרוב יינות יבשים מותססים על השמרים המקומיים, בעוד שיינות עם בוטריטיס נהוג להוסיף תרביות של שמרים אלה. התסיסה מתנהלת בטמפרטורות גבוהות יחסית, 25-30 מעלות.

יינות המותססים במיכלי עץ נשארים במיכלים אלו כשלושה חודשים ורק אז מועברים למיכלי אינוקס.

היין מבלה מספר חודשים על המשקעים לפני הביקבוק באביב.
המשותף ליינותיו הוא טהורות פירותית, איזון מרשים ועושר שלעולם אינו מכביד.

ריכוז טעמי הפרי והביטוי המדויק של מאפייני החלקות הגדולות ביותר של אזור הנאהה מבליטים את הצד המתובל של הריזלינג.

 

עבור דונהוף בציר אינו רק קומבינציה של רמות סוכר ורמות חומציות ובמסירות הוא מצליח להכניס את הטרואר לתוך הבקבוק.

הרושם הראשוני המתקבל מלגימה של יינותיו נע בין חיבור מופלא של פרי לבן, תפוחים, לימונים, דרך ענבי שועל, קינמון, אגוז מוסקט, מינראליות ורמזי פטרול בחלוף השנים.

סימן ההיכר של יינות דונהוף הינו חומציות מרשימה המשמשת כמסגרת לטעמי הפרי המרוכזים ומאזנת באופן מושלם את הסוכר.

כל יינות דונהוף ראויים ליישון ארוך טווח. יינות דונהוף כמו גם היינן – אגדתיים.
 

 לאתר של Donnhoff  

 

            

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד