Donnhoff | ||||||
Donnhoff hit a towering, grand slam home run of majestic proportions
רקע מחויבות פנאטית לאיכות וכשרון טבעי יוצא דופן לעשיית יין הפכו את הלמוט דונהוף, בצדק, לאחד החשובים בין יינני גרמניה. יינותיו הם הביטוי המושלם ביותר של הכרמים המשובחות של אזור הנאהה העליון. כרם Brucke הינה בבעלותו הבלעדית.
בכרם חלקות האדמה השונות באות לידי ביטוי במלא מובן המילה, בצורה מופלאה. חלקת Brucke מייצרת יינות ריזלינג בעלי אופי מיוחד, עם פרי טיפוסי ומינרליות, יינות שריריים ומוצקים. יינות ריזלינג מחלקת Hermannshole משלבים מינרליות ופירותיות עם חומציות השזורה בהם בעידון. חלקת Dellchen מייצרת יינות ריזלינג בעלי עמוד שידרה מינרלי מוצק עם טעמי אבן וצפחה.
ביקב הטרואר מכתיב את סידור העבודה במטרה להוציא פרי טהור ואלגנטי, בבריאות ובשלמות אל היקב, שם, הענבים נסחטים באשכולות שלמים במהירות האפשרית אחרי הבציר. התירוש נח עד למחרת כדי לאפשר לחלקיקים לשקוע, אבל דונהוף מקפיד לא לקבל מיץ נקי מדי. הוא מעוניין להשאיר חלק מהחומר לתחילת התסיסה. לרוב יינות יבשים מותססים על השמרים המקומיים, בעוד שיינות עם בוטריטיס נהוג להוסיף תרביות של שמרים אלה. התסיסה מתנהלת בטמפרטורות גבוהות יחסית, 25-30 מעלות. יינות המותססים במיכלי עץ נשארים במיכלים אלו כשלושה חודשים ורק אז מועברים למיכלי אינוקס. היין מבלה מספר חודשים על המשקעים לפני הביקבוק באביב. ריכוז טעמי הפרי והביטוי המדויק של מאפייני החלקות הגדולות ביותר של אזור הנאהה מבליטים את הצד המתובל של הריזלינג.
עבור דונהוף בציר אינו רק קומבינציה של רמות סוכר ורמות חומציות ובמסירות הוא מצליח להכניס את הטרואר לתוך הבקבוק. הרושם הראשוני המתקבל מלגימה של יינותיו נע בין חיבור מופלא של פרי לבן, תפוחים, לימונים, דרך ענבי שועל, קינמון, אגוז מוסקט, מינראליות ורמזי פטרול בחלוף השנים. סימן ההיכר של יינות דונהוף הינו חומציות מרשימה המשמשת כמסגרת לטעמי הפרי המרוכזים ומאזנת באופן מושלם את הסוכר. כל יינות דונהוף ראויים ליישון ארוך טווח. יינות דונהוף כמו גם היינן – אגדתיים.
| ||||||