Ribera del Duero והיצרנים | |
לאזור ריברה דל דוארו היסטוריה ארוכת שנים בגידול וייצור יין והכרמים הם חלק בלתי נפרד מהנוף. מרתף היין הראשון באזור קיים עוד מהמאה ה-13. האקלים הייחודי באזור משפיע רבות על התפתחות הגפנים. 450 מ"מ גשמים בשנה, קיצים יבשים עם טמפרטורה המגיעה עד 40 מעלות וחורפים קרים וקשים עם טמפרטורה שיכולה להגיע למינוס 18 מעלות. גם במהלך העונות עצמן חלים שינויים קיצוניים במזג האוויר. האדמות מכילות שכבות משתנות של אבן גיר ושיש, לצד ריכוזי סיד, חימר וחול. הגבעות מגיעות ל-911 מטר גובה והעמקים בגובה שבין 750-850 מטר. אלה יינות בעלי גוף מלא, כוחניים, אך מעוגלים ומאוזנים, מלאים מאד ובעלי טעמים ארוכים, קטיפתיים וטנינים מישיים.
| |