Valpolicella והיצרנים | |||||||||||||||||||||||||||||
ולפוליצ'לה הוא אזור ייצור יינות אדומים בוונטו (Veneto) המאופיין בהשפעות אקלים פנים יבשתי מתון עד קריר, כאשר אגם גארדה ממערב והים האדריאטי ממזרח משמשים כגורמים מייצבים. האזור הצפוני יותר, למרגלות הרי הלסיני, הוא הקר ביותר ושם ממוקם אזור ה'קלאסיקו' של הייצור. דרומה ומזרחה, קרוב יותר לנהר האדיג'ה, האקלים מתחמם מעט. טווח הגובה של הכרמים הוא בין 150 מטר ועד 450 מטר. מתוך מטרה לעבות את גוף היינות, להוסיף להם סוכר ואלכוהול, החלו חקלאים מקומיים לייבש את הענבים על מדפים מאווררים, על מנת לצמק אותם חלקית ובכך להעלות את שיעור הסוכר. מסורת זו נמשכת זה מאות בשנים. שיטה זו, הנקראת 'אפסימנטו' Appasimento, התפתחה קודם לייצור יינות רצ'יוטו (Recioto), יין אדום מתוק, לעיתים מבעבע קלות. יינות האמרונה הראשונים, שיוצרו יבשים, נחשבו כטעות – רצ'יוטו שהתסיסה שלו התארכה מעבר לרצוי. אולם עם הזמן, הסגנון זכה לכבוד הראוי לו ובשנים האחרונות אפילו קיבל מעמד של DOCG. זגי הענבים של האמרונה מושרים לעיתים ביינות ולפוליצ'לה צעירים, על מנת להעשיר אותם. יינות אלה ייקראו 'ריפאסו' Rippaso.
| |||||||||||||||||||||||||||||
|