Zidarich | ||||||
Zidarich is one of the most exciting growers in Italy. His wines merit serious attention Robert Parker
רקע באמצעות אישיות חזקה, רוח יצירתית ונחישות ממוקדת בנג׳מין זידאריץ׳ חולל מהפיכה ביקב של אביו בכך שהרחיב את הכרמים והתמקד בזנים מקומיים. הרכב הקרקע המקומי הוא סלעי, עם שכבה דקה אדומה, שדרשה תחזוקת קרקע מתמדת והקצאת משאבים בלתי פוסקת. לאורך השנים, בנג׳מין שתל גפנים חדשות והרחיב את כרמי האחוזה מחצי הקטר לשמונה, לייצור כעשרים אלף בקבוק בשנה. הוא הרחיב את מעגל החובבים ויותר ויותר אנשים התאהבו ביינותיו, באיטליה ומחוצה לה.
בכרם הוא ממוקם בלב איזור הקארסו (קארסט). הרכב הקרקע המקומי הוא בעיקר אבן גיר, שדוחה מים לרוב. בהירות הסלעים והשכבה האדומה המכסה חלק מהקרקעות הם המאפיינים הדומיננטים שלה. האזור מושפע תדיר על ידי ה״בורה״, רוח מקומית קרה ואלימה (עד 120 קמ״ש) שנושבת שם לעתים, ברמה, האקלים יחסית יבשתי עם השפעות ממתנות מצד הים התיכון. הכרמים של בנג׳מין קרויות על פי טיפונימיה מקומית, והם כולם שתולים על קרקע אדומה, עשירה בברזל, בגבהים שסביב 280 מטר מעל גובה פני הים. הגפנים נטועות בצפיפות גבוהה, בשיטת הדליה גויו ואלברלו. חלקות יחידניות מקבלות תשומת לב יתרה.
ביקב זו הסיבה שעבורם היינות הם כרטיסי ביקור לאזור המופלא הזה: מאפיינים ייחודיים, איכויות לצרכני היין התובעניים ביותר, אפס פשרות. היקב השיק רשמית את המרתף החדש שלו במרץ 2009. המרתף נחצב חמש קומות לתוך הסלע, באמצעות משאבים מקומיים בלבד. מהכניסה הראשית, החדרים השונים נפרסים בזרימה טבעית. בנייתו נמשכה שמונה שנים והוא משתרע על פני שטח כולל של 12 אלף מטר רבוע.
| ||||||