חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • וודופיבץ
  • וודופיבץ
  • וודופיבץ

Paolo Vodopivec

Remarkable achievement from this young estate
Robert Parker 

 

רקע

האחים פאולו ו-ולטר וודופיבץ' החלו לעשות יין תחת שמם ב-1997 וזכו במהרה לתשומת לב בינלאומית מרשימה ביותר עבור יקב קטן שמחזיק כ-4 הקטר כרמים ביבול נמוך מאד.

בתוך עשור אחד בלבד פאולו וודופיבץ צבר מוניטין בינלאומי מעורר קנאה, אך מוצדק ביותר.

סבו היה נפח, אשר טיפח כמה דונמים של כרמים מזנים שונים וייצר כמות יין קטנה.

פאולו החליט לעקור הכל ולהתמקד בזן הויטובסקה.

הביטויים השונים לזן הויטובסקה שלו הם הם הביטויים המובהק של הזן באזור פריולי.

 

               

 

בכרם 
Carso תמיד היה אזור קשה וקשוח היכול להתעלל בנקודות החוזק של אנשים.

סלעים בגדלים שונים מספקים "מאגר מים" שכן פאולו אינו משקה כלל.

הכרמים מטופלות בטכניקות ביודינאמיות.

פאולו אינו משתמש בחומרי הדברה או כימיקלים מכל סוג שהוא האמונה האמיתית של פאולו בטרואר ובזן הויטובסקה הביאה ליינות יוצאי דופן אשר תפסו את תשומת לבו של העולם ובצדק מוחלט.

 

ביקב 
תסיסה טבעית ללא בקרת טמפרטורה.

הענבים נשמרים במגע עם הקליפות במשך שישה חודשים תוך שימוש חלקי באמפורות הקבורות מתחת לאדמה. לאחר מכן היין מועבר למשך שנתיים נוספות של התפתחות בחביות ישנות ועוד כחצי שנה בבקבוק לפני שהיין יוצא את היקב.

אין שפייה, סינון, קוטלים למיניהם וכדומה.

היקב מייצר רק את היין היחיד הזה, המיוצר מויטובסקה.

זהו יין טבעי אינטנסיבי ביותר. התוצאה הסופית מופלאה. לא פחות מזה.

מרקם אלגנטי, עשיר, פיצוץ של פרי וסיומת עשירה, ארוכה עם חומציות מרעננת.

מיוצרים מדי שנה כ-260 תיבות בלבד. 

 

לאתר של Paolo Vodopivec  

  

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד