טעימת ברונו ג'יאקוזה |
||||||
1/12/2013 | ||||||
Robert Parker Bruno Giacosa continues to make stunning wines of the highest level לברונו ג'יאקוזה מייחסים יינות ברולו וברברסקו ענקיים ומופלאים מזה ארבעים שנה והוא נחשב לאחד החשובים והמהפכניים שביינני האזור.
הוא איש של מעט מאד מילים והרבה מאד כישרון רהוט, המצליח בעושר הטעמים והאלגנטיות לבטא את הכבוד למסורת בכרם ובמרתף.
בשנות ה-70 היה מהיצרנים הבודדים שהביעו אמון בזן הארנייז הלבן וכך החזירו את עטרתו ומנעו את העלמותו.
ג'יאקוזה מייחס את הצלחתו לכבוד המוענק לייננות מסורתית המעצימה את מאפייני הזן והטרואר. הברולו והברברסקו שלו הם הוכחה לגדולתו של זן ה נביולו (למי שזקוק להוכחה נוספת).
היבולים נמוכים מאד - פחות מטון להקטר, על מנת להשיג ריכוז טעמי פרי. יינות מבציר חלש או תוצאה לא מספקת לא יבוקבקו.
בשנים מוצלחות במיוחד מיוצר יין ריזרבה, שזוכה אז לתווית מיוחדת, אדומה.
ברונו ג'יאקוזה ידוע בסטנדרטים הגבוהים שלו, המובילים ליינות עם עקביות מרשימה ביותר, דקדקנות וירידה לפרטי הפרטים.
היינות בטעימה: Ruero Arneis 2011 Dolcetto d'Alba 2011 Barbera D'Alba 2010 Barbaresco Asili 2005 Barbaresco Asili Reserva Red Label 2007 Barolo 2004 Barolo Le Roche Del Falletto 2005 Barolo 2007 Barolo Le Roche Del Falletto Reserva Red Label 2004 להתראות בקרוב. עד אז - שתו טוב
|
||||||
|
||||||