יקב אורח Emidio Pepe |
||||||
1/01/2013 | ||||||
ג'יאקונדה ממשיכה בסדרת "ארוחות עם ייננים" וקיימה ב-1 בנובמבר מפגש קולינרי מרתק עם ייננית יקב אמידיו פפה, סופיה פפה במסעדת יפו-תל אביב של השף חיים כהן. לא בכל יום מתרחש אירוע בסדר גודל כזה עם יקב מהמעלה הראשונה בעולם. יקב אמידיו פפה יחיד במינו המייצר יינות אדומים ולבנים מורכבים במיוחד, ברי יישון ארוך טווח, עשירים ואלגנטיים הארוחה הונחתה על ידי סופיה פפה, ייננית היקב ולוותה ביינות ומנות ייחודיות.
אמידיו פפה, בן 80 כיום, הוא אישיות בפני עצמה החי בעולם בו הזמן עצר מלכת. הוא מדבר מעט מאד ונותן ליינותיו לדבר במקומו והם מדברים ומדברים ומדברים...
"זהו יקב משפחתי וכל מה שחשוב באמת הוא בהיסטוריה שלנו, מושרש בנו ומועבר מדור לדור. כיום, רוזה ואמידיו גאים להעביר את האחוזה והמסורת לידי הבנות והנכדות – סופייה, הייננית, דניאלה המנהלת את העסק עם ביתה קיארה, נכדתם של רוזה ואמידיו.
ארבעה דורות של המשפחה הוקדשו לעשיית Montepulciano d'Abruzzo ויינות Trebbiano היינות מגיעים מאזור Terano Nuovo באברוצו - לא רחוק מהגבול עם מארקה ולא רחוק מהים האדריאטי. האדמות עשירות במינרלים ואבן גיר, המקנים ליינות מינרליות וחומציות המאפשרת ליינות אלה התיישנות למשך עשרות שנים. הענבים נבצרו ביד, הופרדו ידנית, נמחץ על ידי כף רגל, הותסס במיכלי בטון המצופים זכוכית (חומר נייטראלי) עם שמרים טבעיים ומבוקבקים ידנית ללא כל סינון והוספת סולפיטים. זהו אחד מיקבי הפולחן של איטליה.
Antonio Galoni: Bucking every trend and modern convention
היינות בטעימה:
לקריאה על יקב אמידיו פפה אנא לחצו כאן
להתראות בקרוב. עד אז - שתו טוב. |
||||||
|
||||||