Chateau Les Croisille |
רקע כשהם מונעים מתשוקה ושאין ברשותם דבר חוץ מרצון, הגיעו ברנרד וססיל קרואזיל לעיירה Fages שבמחוז Luzech בקאהור. השנה הייתה 1979 והדבר שעמד לנגד עיניהם היה מבנה ישן ושטח של שבעה הקטר. שנים של עבודה קשה, בשיפוץ המבנה שישמש להם בית, בהכנת האדמה לנטיעת גפנים ובסופו של תהליך הנטיעה עצמה. הענבים הראשונים נבצרו בשנת 1984 ונמכרו לקואופרטיב Parnac, אשר הוקם בשנת 1947 על ידי קבוצה של כורמים שהתאגדו אחרי משבר הפילוקסרה במטרה לשקם את האזור ולהחזיר את המלבק "השחור" של קאהור. אף על פי שלבני הזוג לא היה רקע טכני בעשיית יין, המוטיבציה שלהם ללמוד ולהתפתח באופן יום יומי הובילה אותם להיעזר ביצרנים מהאזור, להתנסות בהרכבת כנות וזנים ולאחר עשר שנים הם עזבו את הקואופרטיב והתחילו להכין יין משלהם תוך כדי שיתוף פעולה עם אחד משכניהם. בשנת 2000 הרגישו בשלות וביטחון מלא להכין יין בבלעדיות. הם שיפצו מרתף ישן אותו הפכו ליקב והשאר הסטוריה. בשנת 2008, ג'רמיין, הבן השני, מתחיל לעבוד ביקב. בשנת 2010 היקב עבר לפרקטיקות אורגניות. בכרם הכרמים נטועים בגובה 250-350 מטרים מעל פני הים ונמצאים על אדמות חול, גיר וטין. החלקות המובחרות ביותר נמצאות על אדמת חצץ ואבן גיר. ביקב הבציר ידני, הענבים שמגיעים מהחלקות השונות, עם הרכב האדמה היחודי להן, מפוצלים ועוברים ויניפיקציה בנפרד. התסיסה מתבצעת במיכלי בטון, מיכלי נירוסטה וחביות ישנות.
|