חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים

Overnoy

 

רקע 

פייר אוברנואה נחשב לאחד מאבות המייסדים של היינות הטבעיים בצרפת.  

הוא מגיע ממשפחה של vignerons.

לאביו היו 15 הקטר של שטחי חקלאות מעורבת בפופיאה, הכפר שבו נמצא הדומיין, סמוך לארבואה. מתוך השטחים הללו רק 2.65 הקטר היו של כרמים.  

פייר אוברנואה לקח על עצמו את ניהול הכרמים ב 1968 ואת שאר תחומי החקלאות הוא השאיר בידי אחיו.

מהיום הראשון הוא טיפח את הכרמים בצורה אורגנית לחלוטין, ללא שום הוספת כימיקלים לקרקע. באמצע שנות ה 70 פוגש אוברנואה את ז'אק נאופור, חלוץ יינות טבעיים באיזור בוז'ולה.

אוברנואה למד שניתן לייצר יין ללא טכנולוגיות מודרניות ואפילו ללא בי סולפיט, והחל משנת 1986 כל יינותיו של אוברנואה מיוצרים ללא בי סולפיט כלל.

מטרתו הינה לייצר יינות נאמנים לטרואר, שיפגינו את המינרליות של הקרקע ואת הבשלות האופטימלית של כל בציר.

ב 1990 הגיע לאוברנואה עמנואל הויאון, אז נער בן 15, לעבוד כמתמחה ביקב.

הוא למד שבועיים בבית הספר, ושבועיים עבד ביקב- לסירוגין. כך עבד עמנואל אצל פייר אוברנואה למשך 7 שנים במהלכן גם למד ייננות בבון.

בתום התקופה הזו עמונאל כבר היה חלק בלתי נפרד מהיקב.

ב 1995 מוצא עמונאל כרם קטן בגודל 1.3 הקטר של שרדונה ומתחיל לעבד את הגפנים בעצמו.

ב 1998 ניטעים עוד 1.2 הקטר נוספים של שרדונה, ובשנה זו גם מתווספים ליקב עוד 2.5 הקטר של פולסאר וסאבינייה שהיו בבעלות אחותו של אוברנואה.  

בשנת 2001 פייר אוברנואה פורש לגמלאות בגיל 63, ומקדיש את רוב זמנו לחיק משפחתו ואהבתו הנוספת, אפיית לחם, זאת באותה צורה טבעית ומינימליסטית כמו ייצור היין.  

עמנואל לוקח את המושכות על האחוזה, ועובד יחד עם אשתו, אן. ב 2007 מצטרף גם אחיו, אורליאן, כשותף ליקב.  

האחוזה היום מונה 2.43 הקטר של פולסאר, 2.2 הקטר של שרדונה, ו- 2 הקטר בודדים של סאבינייה, עם  נטיעות חדשות של טרוסו החל מ 2013.  

 

בכרם 

העבודה בכרם מתבצעת ללא הוספת כימיקלים ותוספות כלשהם לקרקע, למעט כמויות מזעריות של bordeaux mixture.

מכיוון שהכרמים עובדו באופן אורגני כבר בשלב מאוד מוקדם ביחס לשאר יצרני האיזור, פרי בריא ובשל היה מצב נתון חיובי וחשוב עבור הדומיין.  

הדומיין שם דגש משמעותי על בחירת הקלונים השונים ולוקח בחשבון את שינויי האקלים והתחממות הגלובלית והשפעתם על העבודה בכרם ומועדי הבציר.

מיון הענבים קפדני ביותר ונעשה כבר בכרם בשלב הבציר, על ידי מיון ענב ענב, ולא לפי אשכול, כך שמתקבלים הענבים הבריאים ביותר.

לטענת עמנואל, המיון הקפדני הזה הוא המאפשר לאחוזה להמשיך לייצר יינות טבעיים ללא הוספות כלשהם בהסתמך על הפרי הבריא ביותר.  

 

ביקב 

כאמור, הענבים מגיעים ליקב לאחר מיון קפדני ביותר, שעמנואל טוען שהוא הצעד החשוב ביותר בייצור יינות טבעיים, ויינות בכלל, אין טעם לעבוד עם ענבים שלא מהאיכות הטובה ביותר. 

הויניפקציה נעשית בשלל סוגי מיכלים, כגון חביות עץ גדולות, וקטנות, מיכלי נירוסטה ו- concrete egg של 30 הקטוליטר. 

השימוש במיכלים השונים משתנה בהתאם לבציר כל שנה. לעמנואל אין נוסחה או חוקים קבועים והוא אפילו מאמין בשפטליזציה עדינה ומבוקרת בשנים שהוא חושב שהדבר יוסיף לאיכותו של היין. בראייתו כל הזמן יש לאן להשתפר והדברים משתנים ודינאמיים, האקלים, השמרים, ויש להתאים את הייננות לשינויים הללו. יחד עם זאת, השינויים עדינים וסבלניים ולעולם לא משנים את מהותו המרכזית של הדומיין.  

 

 

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד