Cos |
רקע יקב "קוס" נוסד ע"י ג'אמבטיסטה (טיטה) סיליה, ג'וסטו אוקיפינטי וסירינו (רינו) סטראנו. בתחילת הדרך היו לשלישייה בסה"כ 3 הקטר ובבציר הראשון הפיקו 1470 בקבוקים בסך הכל.
בכרם בניסיונם להבין את הטרואר הייחודי של ויטוריה, החליטו השניים ליישם את העקרונות של התרבות הביו – דינאמית. מהלך זה עזר ליקב למצוא איזון הרמוני עם הטבע ולהפיק יינות המבטאים בצורה הטובה ביותר את הזמן והמקום.
ביקב מוקסמים משיטות אחסון עתיקות, יקב קוס החליט לעבוד וליישן יין באמפורות. מיכלי חימר שהיו בשימוש ע"י היוונים בתקופה הקדומה. המשלוח הראשון הגיע מספרד בשלהי שנת 2000 וכך "פיטוס" נולד, ושיטת עשיית היין של היקב השתנתה לאין ערוך. יישון באמפורה מעניק לענבים את היכולת להביע את עצמם ולהתפתח באיטיות הגורמת לענבים להביע את כל קשת הניחוחות והטעמים החבויים בהם. |