רקע
העיירה ויטוריה שבדרום סיציליה, היין, הכרמים של זני הפראפאטו והנרו ד'אבולה וחומות האבן המקיפים אותם, זהו ביתה של אריאנה אוקיפינטי בחוות פוסה די לופו, בין ההרים והים. האתגר הגדול ביותר שלה הוא להבין את צרכי האדמה מבלי לעוות את מראה ומהותה. היא פועלת באופן אורגני, ללא שימוש בכימיקלים, לא בכרם וגם לא ביקב כך שהיינות יהוו רק את פרי האדמה המקומית, על מאפייניהם וסיפוריהם. יינות טרואר מובהקים שמסמלים את המורשת המשפחתית והתרבותית של אריאנה בסציליה. החווה של אריאנה מכילה יותר מ- 10 הקטר כרמים ו-15 הקטר מטעי זיתים המעובדים אורגנית. תוך מספר שנים, אריאנה הפכה לדמות מופת אגדית בשמי עולם היין לאחר שכל חובב יין נפל בקסמיה האישיים ובקסמי היינות הטבעיים שלה. אריאנה היא אחייניתו של ג'וזפה אוקיפינטי, אחד משלושת מקימי היקב COS שנחשב בעיניי רבים לטוב ביותר בסיצליה מזה שנים. בשנת 1998, כשהייתה בת 16, הוא ביקש ממנה לעזור לו למספר ימים בתערוכת וין איטלי ושם התאהבה בעולם היין והחליטה ללמוד ייננות, שם נתקלה בדרכי עבודה שונות ממה שלמדה אצל דודה- עבודה אורגנית, בציר ידני ותסיסות טבעיות. לכשסיימה, בשנת 2004, אימצה את דרכי העבודה של דודה והחלה לייצר יין באזור ויטוריה, תחילה עם הקטר בודד ובהמשך התרחבה ליותר מעשרה הקטר והזרוע עוד נטויה.
בכרם
בכרם כאמור, העבודה אורגנית, אריאנה טוענת שזה קל עקב מזג האוויר הנוח באי ובמיוחד בזכות הרוחות המצננות והמאווררות מן ההריםף בין השורות גדלים עשבים בשביל להעשיר את הסביבה האקולוגית והכרמים לא מעובדים בחורף אלא רק פעמיים בקיץ.
ביקב
תסיסות טבעיות עם שמרים מקומיים ואין תוספת גופרית למעט מקרים ספציפיים בעת הבקבוק וגם אז, במידה מינימלית ביותר. אראינה אוהבת לבצע השריות ארוכות עם הקליפות ושבירות כובע. חלק מהיינות מתיישנים במיכלי עץ סלובני שקנתה בפיימונטה וחלק במיכלי נירוסטה.
|