טעימת ייננים זן הסירה |
||||||
20/03/2011 | ||||||
מבט חטוף ככל שיהיה במפת היין העולמית חושף את תביעות הרגל החזקות של זן זה באדמה. ניעור קצר חושף שורשים עמוקים המתפתלים עמוק לתוככי היסטוריה ארוכה בה הסירה נמנה עם המשובחים שבזנים ויינותיו עם הקליקה הסגורה והמאיימת של אצולת היינות. בצעירותם הם עתירי טאנינים אך מתבגרים לאט והיטב. הזמן מרכך והשנים תורמות שכבות רבות של מורכבות ארומאתית ואלפי רסיסי טעם המתפוצצים בפה. תבלינים, עלי ורדים וסיגליות, תותים וגרגרי יער, שזיפים שחורים, דובדבנים שחורים, פלפל שחור ופלפל אנגלי, אניס, עישון, עור אוכף, ואדמתיות. מה עוד אפשר לבקש? צבעו כהה מאד. כמעט כחול בצעירותו. והגוף – לתלפיות, מוצק ובעל עור חלק, מתוח למשעי וחן כובש.
ינות היקבים הישראליים אשר הוצגו (לפי סדר א' ב'): במחלקת החו"ל: אוגוסט קלאפ, איב קויירון, ז'אן לוק קולומבו, סטנדיש, פנפולדס, שפוטייה.
השתתפו בערב (לפי סדר א' ב'): מירה איתן – כרמל, עידו לוינסון – רקנטי, ערן גולדווסר – יתיר, ערן פיק – צרעה, קובי ארביב – רקנטי והמארחות – ענת סלע ורפאלה רונן - ג'יאקונדה.
כן ירבו.
להתראות בקרוב. עד אז – שתו טוב.
|
||||||
|
||||||