טעימת Keller |
||||||
13/09/2009 | ||||||
את עלייתו של יקב זה והפיכתו לאחד הטובים בגרמניה כולה קשה היה לחזות מראש. קלאוס פטר עבד ביקב מאז ילדותו. הוא בוגר לימודי כורמות ואונולוגיה באוניברסיטת גייזנהיים והתמחה בבורגון ובדרום אפריקה. גם יוליה, אשתו של קלאוס פטר, בוגרת אוניברסיטת גייזנהיים והתמחתה באחוזת מולר קטואר ורוברט ווייל. סוגי האדמות: אבן גיר, צדפות גיריות, שיש, לטוסול - אדמה עשירה בברזל, אלומיניום או סיליקה וטרה פוסקה. היבולים נמוכים באופן יוצא דופן (ממוצע של 30 הקטוליטר להקטר ברוב היינות והם המהווים את המפתח לאיכות ומאפשרים לקלר לייצר יינות יבשים עם בשלות מלאה ועוצמות נדירות. אפילו יינות האחוזה הבסיסיים ביותר יוצאי דופן באיכותם. טהורות, ריכוז פרי גבוה מאד וחומציות נמרצת הם סימן ההיכר של יינות קלר, בין אם הם יבשים או בעלי נגיעה של מתקתקות טבעית, או יינות קינוח מזן הריסלנר המשיגים איכויות מדהימות.
להתראות בקרוב. עד אז - שתו טוב.
|
||||||
|
||||||