טעימות Didier Dagueneau |
||||||
6/02/2011 | ||||||
נפגשנו בשתי קבוצות שונות, לטעימת יינות דידייה דגנו. דידייה דגנו ייזכר תמיד כאיש הפראי של "פואי" בחבל הלואר, הן בזכות דמותו המרשימה בעלת רעמת שיער פראית וזקן עבה וסבוך והן בזכות רעיונותיו הפראיים. הוא נחשב לאחד הייננים המהוללים ביותר וחלוץ מוביל של כורמות ביו דינאמית. עד מותו ניתן היה לראותו חורש את כרמיו המעובדים באופן ביו דינאמי בעזרת מחרשה רתומה לסוס. מ"מורד" ו "פורש" הפך דגנו לסימן ההיכר האיכותי של אזור עמק הלואר. דגנו ייצר את יינות הסוביניון בלאן הטוב ביותר בעולם. פרפקציוניסט בכל רמ"ח אבריו, יינותיו נמנים עם גדולי היינות בעולם ומהווים דוגמא ומופת ליכולות המופלאות של ענב הסוביניון בלאן וחבל הלואר. אלה יינות אינטנסיביים ומורכבים המשלבים פירותיות במינראליות ותבלינים. הקפדה על יבול נמוך באופן יוצא דופן - כשלושה טון של פרי להקטר – המהווים כחצי מהיבול המקובל באזור, בציר ארוך וסלקטיבי לאורך מספר פעמים בהתאם לרמת בשלות הענבים הדרושה לצורך השגת פרי איכותי כשלו והתוצאה הינה יינות טהורים, טבעיים ומרוכזים באופן יוצא דופן. ב- ספטמבר 2008 נהרג דגנו בתאונת מטוס אולטרלייט אותו הטיס בעצמו. הקו שהנחה את דגנו עד יום מותו היה יינות אותנטיים ומושלמים וכיום רבים מיצרני האזור מאמצים את רעיונותיו. את מורשתו ממשיכים ביתר הצלחה שני ילדיו, בנג'מין ושרלוט, ייננים מוכשרים בזכות עצמם. 2008 הינה הבציר הראשון שנעשה על ידי בנג'מין ושארלוט, בהחלט מופע בכורה עוצר נשימה. השניים עבדו בצמוד לדידייה בארבע השנים שקדמו למותו ומכירים היטב את כל ה Ins and Outs של האחוזה. לשניהם את אותן האיכויות שהפכו את אביהם – דידייה דגנו – לאגדה מהלכת. הייננות היא אותה ייננות ותשומת הלב לפרטים והתשוקה מורגשים בכל לגימה ולגימה. קשה מאד להיכנס לנעליו של אחד מיינני הענק בעולם לאחר מותו ובדיוק רגע לפני בציר הענבים, אולם בנג'מין ושארלוט עשו זאת בענק. בזכות אופי וכישרון אדירים ונדירים. היינות בטעימה: Blanc Fume de Pouilly 2005
להתראות בקרוב. עד אז - שתו טוב.
|
||||||
|
||||||