זה היה ערב פורענות של יינות ואוכל אלזסי
רגע לפני השקיעה ועד חצות ב"טאפאס בשוק" (שוק האוכל המקורה בנמל תל אביב)
בניצוחו של השף ברק אהרוני
כמה פעמים יצא לכם לטעום יינות צעירים, מתבגרים ומתיישנים של:
וויינבך, מרסל דייס, אלבר בוקסלר, אלבר מאן ומארק טומפה ולהעמיק במגוון, בתכונות ובאיכויות האזור?
בערב מיוחד זה ניתנה הזדמנות נדירה לעשות כן !!!
זהו אחד האזורים המיוחדים ביותר המייצר יינות לבנים משובחים. אלה יינות אקלים קר הנעשים בכישרון רב, במגוון רחב של סגנונות בעלי עזות ארומאטית.
הגיאולוגיה של אלזס הינה מוזאיקה אמיתית יוצאת דופן של אדמות:
גרניט, אבן גיר, צפחה מפוררת, חימר, סיד ואדמות משקעים חוליות.
כל טרואר מקנה לכל יין את האישיות, המורכבות והחותם הייחודי ולכן אין זה פלא שלמעלה מ 50 חלקות מסווגות כגראן קרו.
היינות בטעימה:
Marcel Deiss AOC Alsace 2009
Marcel Deiss Premier Cru Schofweg Bergheim 2004
Albert Boxler Pinot Blanc 2009
Albert Boxler Riesling Grand Cru Sommerberg "D" 2007
Weinbach Pinot Blanc Reserve 2009
Weinbach Gewurztraminer Cuvee Laurance 2005
Albert Mann Pinot Gris Grand Cru Furstentum 2005
Albert Mann Riesling Grand Cru Schlossberg 2007
Marc Tempe Riesling Premier Cru Burgreben 2001
Marc Tempe Riesling Grand Cru Mamburg 2000
להתראות בקרוב. עד אז - שתו טוב.